Blomkålssoppa är en perfekt förrätt eller varmrätt och LCHF för den som tänker så. Börja med att hacka den gula löken fint och fräs löken med smöret i kastrullen
Tillsätt grädde och saften från en liten citron och mixa soppan slät med en mixer. salt & peppar. Smaka av med salt och peppar och servera toppad med färsk timjan
Jag hade först inte tänkt blogga om denna mycket enkla och goda soppa eftersom jag i torsdags blev oplanerat själv med barnen och därför prioriterade bort att göra surdegskrutonger
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Mosa med en potatisstöt eller kör i mixer, beroende på hur slät du vill ha soppan. Koka upp och smaksätt med salt, peppar, buljongpulver, citronsaft och hackad lök
Innehåller vanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu. Bor du i Malmö och gillar tofu så rekommenderar jag Öst Asien Livs på Möllevångstorget som på lördagar säljer en helt fantastisk friterad tofu som är något av det godaste i tofuväg jag ätit i Sverige
Flaga parmesanosten med en osthyvel. salt & vitpeppar, men bara lite cayennepeppar. Mild och fyllig. Den här soppan har vad som krävs av en soppa när januarikylan har slagit till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.