Blomkålspuré till kycklingfiléerna. I dag hoppade vi över julmaten och åt kycklingfiléer som jag tillagade i grillpannan, kryddade med salt och svartpeppar
De senaste dagarna har varit helt underbara, vilken skillnad det blir när värmen börjar komma. Vi har ätit både frukost och middag på balkongen, solat, fiskat och bara njutit
är ett strålande exempel på något som går fort att laga, är gott och är gott. Grädden va slut så Marco gjorde purén på smör och philadelphiaost (vi borde bli sponsrade)
Veganmat är varken tråkigt eller enformigt. I mitt kök lagar jag nästan alltid mat grundad i växtriket, enbart med anledningen att variationsmöjligheterna är så oändliga
Skär bort rotstocken på blomkålshuvudet och plocka ner det i mindre buketter. Lägg buketterna i en tjockbottnad kastrull och slå i vatten så att det precis täcker
Galet körig dag men mat måste man ju ha iaf. )1 påse blomkål kokas efter anvisningarMandelmjölk (min favorit )Kör blomkålen med mixerstav och späd ut den lite med varm mandelmjölkHimalayasalt,svartpeppar4 laxfiléer i ugnsform, spraya över lite olivolja och häll försiktigt lite äppelcidervinäger över, salta & peppra,ringla lite honung och strö persilja överIn i ugn 200 grader i ca 20 minMangosås
Smörstekt torskrygg med rödvinssmör och blomkålspure. Supergott är ordet och en riktig festmiddag. Ärtskott och lite koladoftande brynt smör är pricken över i
Jag hittade en riktigt fin bit närproducerad rostasfilé från Lövsta Kött som jag inte kunde motstå. Jag stekte den saftig i låg ugnstemperatur, med enbart salt och svartpeppar från kvarn som krydda, och gjorde en god blomkålspuré därtill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.