1 Blanda
riven blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.
1 Tryck
ut blandningen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Det kan kännas lite smuligt men smälter ihop sen. Låt helst botten täcka nästan hela bakplåten. Låt stå i ugnen 15 minuter.
1 Hacka
löken och fräs i smör eller kokosolja. Tillsätt krossade tomater och låt det puttra en stund. Mixa såsen med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
1 Stryk
tomatsås på botten, strö på skivad mozzarella och riven ost. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.
1 Dela
kronärtskockshjärtanen i fjärdedelar, skiva korven och lägg dem på den nygräddade pizzan tillsammans med oliver, lite pistaschnötter, basilikablad och rucolasallad.
Strö på toppingen med ost och pizzakrydda som överst. Servera med en fräsch sallad. Hacka blomkålshuvudet i små bitar och mixa sedan till grumlig konsistens
Italiensk salamimed peppar, Körsbärstomater och Brieost…. Pajen serverades till en blandsallad med balsamicodressing samt en röra på creme fraiche och örter
Idag toppade vi medsalami, fetaost, parmesan, rödlök, körsbärstomater och när blomkålspizzan var färdig ringlade vi över lite vitlöksolja samt la på lite fräscha salladsblad
Här får mat mycket med fett och även de nyttiga essentiella fettsyror som finns i valnötter. Ett av de är blomkålspizza där pizzabotten är bakat på blomkål, ägg, ost och lite kokosmjöl
Förvärm ugnen till 225 C och lägg in en pizzasten eller bara en vanlig ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka i 15 till 20 minuter, eller tills blomkålspizza är gyllenbrun och fin
Toppa pizzorna med rucola och groddar. 18-10 skivor salami eller bresaola. 1Blanda ihop alla ingredienser till pizzabottnarna och forma två runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. 1Fördela salami eller bresaolaskivorna över bottnarna
Förutom vår standard quiche lorraine, som Axel prompt ska ha, så bjöds det också på en paj fylld med brieost, salami och tomater hämtat från bloggen Matplatsen
Det finns många sätt att göra blomkålsbotten, här är min lite magrare variant. Botten 1 port. 1/2 blomkålshuvud i mixer + 1 dl äggvita och 1,5 tsk fiberhusk
Glöm det först innan du går vidare med att prova. Vi kan börja så här, blomkålspizza kommer aldrig i närheten av en riktigt god vanlig pizza av jäst bröd som gräddats i en stenugn
Riv blomkålen antingen med rivjärn eller mixa med stavmixer. När du fått fram ett fint puder rör du ihop detta med äggen och med osten samt fiberhusken
Det blev en medsalami och fetaost - en schlagerpaj. Rör i hop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form med avtagbar botten (eller en vanlig pajform)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.