Blomkålspizza med salami
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl riven blomkål
  • 1
4 dl riven ost
  • 1
1 ägg 
salt och peppar

  • 1 ev. lite färska örter
  • 1
1 liten gul lök

  • 1 smör eller kokosolja att steka i
  • 1
1 burk krossade tomater

  • 13 dl riven ost (till toppingen)
  • 1
1 burk kronärtskockshjärtan
  • 1
200 g god korv av salamityp
  • 1
1 liten burk urkärnade svarta oliver
  • 1
30-40 g pistaschnötter
  • 170 g ruccola
Sätt ugnen på 225 grader.
  • 1
 Blanda riven blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.

  • 1 Tryck ut blandningen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Det kan kännas lite smuligt men smälter ihop sen. Låt helst botten täcka nästan hela bakplåten. Låt stå i ugnen 15 minuter.

  • 1 Hacka löken och fräs i smör eller kokosolja. Tillsätt krossade tomater och låt det puttra en stund. Mixa såsen med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.

  • 1 Stryk tomatsås på botten, strö på skivad mozzarella och riven ost. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.

  • 1 Dela kronärtskockshjärtanen i fjärdedelar, skiva korven och lägg dem på den nygräddade pizzan tillsammans med oliver, lite pistaschnötter, basilikablad och rucolasallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.