1 rökt
fisk eller kött1. Ansa blomkålen och dela till små buketter. Ansa bönorna.2. Koka bönorna några minuter och lägg sedan ner blomkålen och låt koka tills blomkålen är nätt och jämnt mjuk. Häll av vattnet och låt rinna av i ett durkslag.Dressing1. Blanda senapssorterna och vinäger. Vispa ner oljan och tillsätt salt, lite nymald peppar och kapris.2. Häll dressingen över de varma grönsakerna. Ät dem varma eller kalla till rökt fisk eller kött.
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål medkapris, salvia, citron och brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Tillsätt blomkål, kaprisoch russin och vänd runt väl så att allt blandas. Lägg sedan blomkålsbuketterna på en plåt och ugnsstek dem tills de får en gyllenbrun färg
Jag piffade till det hela med lite lök, kokosmjölk och heta kryddor. För att få till soppan utgick jag från några förvällda skivade morötter och blomkålsbuketter som vi hade i frysen
Smält smöret och blanda det med saltet, paprikapulvret, gurkmejan, örterna och svartpepparn. Recept på paprikasåsen hittar du längre ner i det här inlägget (vart jag har fått tag på det ursprungliga såsreceptet har jag dessvärre inte antecknat) och recept på ugnsstekt palsternacka hittar du om du klickar här
Strössla över hackad persilja och servera med kokt ris. Skölj blomkålen och skär den till mindre träd. Skär även blasten till strimlor och stocken till mindre bitar och lägg dessa i botten av en ugnsform
Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålen med smör. Detta blev dock jättegott och passade perfekt denna kyliga måndag
Blomkål och broccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Tomaterna kan man skippa om man nu vill vara lite mer strikt, men jag tycker själv att de höjer smaken och även utseendet på allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.