Jag har testat att göra soppan både med spenat ochmed rödbetsblast, både med bondbönor ochmed vanliga ärtor, och både med fryst tinad fisk och färsk dito
Servera soppan i varma tallrikar, toppa med blomkål ochknaperstektbacon. Blomkålssoppa. Blomkål tillhör en av mina favoritgrönsaker med sin milda smak och den smakar underbart i en krämig soppa
Toppa medbacon, finriven pecorino, rostadepinjenötteroch dra några extra varv med pepparkvarnen. Börja med att rosta pinjenötterna i torr stekpanna så de får lite färg och börjar knäppa, då är dom klara
Späd med lite av vattnet, häll i salt och fond. Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Fräs tomaterna och spenaten i lite olja och rör ner i riset tillsammans med osten
Häll upp soppan och toppa medknaperstektbaconoch brödstavar. Lägg i blomkålsbuketterna och låt sjuda, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar
Dela vitlöken i ett par delar och lägg ner den med. med lite vatten om den blir alltför tjock. Häll upp soppan i skålar och lägg det knaperstekta tillbehöret ovanpå och servera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.