Blomkålssoppa är en perfekt förrätt eller varmrätt och LCHF för den som tänker så. Börja med att hacka den gula löken fint och fräs löken med smöret i kastrullen
Tillsätt grädde och saften från en liten citron och mixa soppan slät med en mixer. salt & peppar. Smaka av med salt och peppar och servera toppad med färsk timjan
Jag hade först inte tänkt blogga om denna mycket enkla och goda soppa eftersom jag i torsdags blev oplanerat själv med barnen och därför prioriterade bort att göra surdegskrutonger
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Mosa med en potatisstöt eller kör i mixer, beroende på hur slät du vill ha soppan. Koka upp och smaksätt med salt, peppar, buljongpulver, citronsaft och hackad lök
Flaga parmesanosten med en osthyvel. salt & vitpeppar, men bara lite cayennepeppar. Mild och fyllig. Den här soppan har vad som krävs av en soppa när januarikylan har slagit till
Häll av ungefär hälften av vattnet och koka upp igen med grädden och mjölken. En krämig och len blomkålssoppa kan vara den perfekt förrätten, den mättande lunchen eller den värmande middagen
Blomkålssoppa. Ofta fick jag muta med pannkaka eller något annat sött som dessert. Blomkålssoppa. Blomkål tillhör en av mina favoritgrönsaker med sin milda smak och den smakar underbart i en krämig soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.