Lägg ut blinierna på tallrikar och toppa med creme fraiche, hackad rödlök, rom och en dillkvist. Använder du en större stekpanna låter du blinierna svalna och skär sedan ut lagom stora plättar med hjälp av en stansring eller plastburk, exempelvis en sån som det legat skalade kräftstjärtar i
Blinier eller Blini som det också kallas är liten boveteplättar som gärna här i Sverige serveras tillsammans medlöjrom, hackad rödlökoch lite uppvispad Crème fraîche
Dela degen i önskat antal bitar och kavla ut dem till små, tunna pizzabottnar. Blanda ihop skaldjuren med gräslöken, smörgåskrassen och någon matsked citronsaft
Blinierna är oslagbara om de serveras på momangen, lite varma. Skeda upp en klick crème fraiche, kaviar i två färger, lite hackad rödlökoch en dillvippa på toppen av plätten och vrid eventuellt ett varv med pepparkvarnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.