Chokladkaffekräm med whiskey toppad med vispad grädde och riven kaffechoklad. Värm vispgrädden i en kastrull tills första "kokbubblan" kommer upp, ställ av kastrullen ifrån plattan och lägg i kaffechokladen och låt den smälta
Blanda farinsocker och whiskey i ett högt glas (gärna ett lite rejälare glas som tål värme). Pudra kaffefiltret lätt med kanel eller kardemumma, det ger kaffet en extra liten tvist
Det finns många olika förslag på en sallad Nicoise och i dag provade jag att göra min variant. Jag glömde förstås oliverna på kortet, så de kom med på tallrikensen
Blanda ner färsen och rör så allt blandar sig. Fnulade lite på vad jag skulle servera till biff med irishcoffee-sås och bestämde mig för att sötpotatis borde passa, eftersom jag avstår sockret i såsen så tar jag sötman därifrån istället
Häll i espresso och whiskey och blanda väl. Ingredienser. Idas_lchf Irishcoffee tryffel. Häll i grädde och smör i en kastrull och värm, vänta tills smöret smält
en rostad kaffeböna, 1/2 tsk farinsocker, råsocker eller lite fin riven mörk choklad. 2 tsk farinsocker eller mörkt socker som rörsocker eller muscovadosocker
Jag slår alltså av den maräng som sitter fast på vispen i mandelsmeten och blandar dessa två. Men nu ska jag ge er det stora avslöjande om hur jag bakade i mina ögon perfekta macaroner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.