Blanda ihop. Idag testade jag att göra egentacokrydda med hjälp av det här receptet. Jag brukar tycka att den köpta tacokryddan är för salt och har en konstig bismak av tillsatsämnen
Blanda alla kryddor i en burk och skaka burken. Här kommer ett recept på egentacokrydda som är ett enkelt sätt att slippa onödiga tillsatser som finns i påsvarianten
Det händer förstås att jag använder färdigblandadtacokrydda också. Blanda alla kryddor i en skål, doften som sprider sig i köket är ljuvlig kan jag lova
Idag har jag gjort något som jag länge har tänkt göra. egentacokrydda. Jag brukar visserligen köpa de ekologiska tacomix-påsarna så det blir inte en massa läskiga tillsatser, men de känns onödigt dyra och dessutom är de lite för starka enligt min smak
Rekommenderar verkligen att göra egentacokrydda istället för att köpa färdigt i påsar, blir mycket billigare och så är det ju roligt att säga att man gjort den själv
Idag tänkte jag bara ta och tipsa om att göra egentacokrydda. Tacokrydda ca 2 dl2 msk chilipulver2 msk lökpulver1 tsk vitlökspulver1 msk paprikapulver2 msk spiskummin1 msk salt1 msk socker1 msk grillkrydda1 tsk oregano1/2 tsk timjan1/2 msk svartpeppar1/2 tsk cayennepeppar2 msk maizenamjölJag tog ca 3 msk till 500 gram köttfärs, blev jättebra. Tacokrydda ca 2 dl
Blanda ner övriga ingredienser och rör om väl. a gjort medelhavsinspirerad korv och en med indiska smaker och dagens salsiccia är också en egen variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.