Min kollega Ulrika Öhman bjöd på den här till a-lagsfikat. -Mama Skogly ♥ 3 dl kokta svarta bönor. Jaha. Vi får säga RIP till min Nikon systemkamera som varit min sparringpartner i många år
Grädda i 45 - 50 minuter. Ugn 175 grader. Blanda kakao och kaffe. Rör socker och smör poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör om väl efter varje ägg
Nu har jag tagit tag i saken och bakat den här, black magic cake. 30-35 minuter. Jag var inne och surfade på Pinterest och där såg jag en fantastisk tårta
Grädda bottnarna mellan 35-45min men kolla just din ugn. Här kommer andra tårtan som jag bjöd på som innehåller vaniljbotten,skogsbärsmousse,hallonmousse,spacklad med gudarnas smörkräm och dekorerat med bär doppade i choklad
I topped my cake with durum-puffs, blueberries, raspberries, strawberries & a little coconut sugar. Det är ju faktiskt semmel/fettisdagen idag, men eftersom jag inte tycker om semlor så bakade jag en kladdkaka med extra protein - en nyttigare variant dessutom
Eftersom tårtan är så hög så blir det nåt på 16-20 bitar cirka. Fördela smeten jämnt mellan formarna och grädda i mitten av ugnen ca 30-35 minuter. Vill du ha tunnare bottnar så går det bra att dela på dem men låt dem då gärna vara i frysen ca 30-60 minuter först. 5-6 dl florsocker. 5-6 dl florsocker
Bakas i cirka 15-20 minuter. Rosta 100 gram flagad kokos på 180 grader i cirka 4-5 minuter, håll koll så de inte bränns. Bakas i cirka 15-20 minuter Känn med en sticka så de är klara
Inspirationen till tårtbottnarna fick jag från fantastiska Linda på callmecupcakes hallonbrownietårta och det är därifrån jag tagit recpeten på choklad- och hallonbottnen, hallonfrostingen och chokladglasyren
För att fira min blog blir ett år bakar jag en godaste tårta som stor i mitt bak listan jätte länge så det blir en Lite Black Forest Cake eller black forest cake version utan alkohol
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.