Denna kladdis är gjord med bas påsvartbönor, jag har sett att flera använt detta i browniesoch ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Röran är jättegod till färsbiffar och pasta, vegetariskt eller varför inte med lite bacon. Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Smält chokladen i vattenbad eller micro, häll mer i smeten och blanda snabbt ihop. Det låter väldigt skumt medsvartabönor i en brownie men de är faktiskt väldigt goda
Grovhacka champinjonerna, riv eller skär grönkålen i mindre bitar, ansa och skiva brysselkålen, skala och flisa vitlöken, skär eller grovhacka baconet i bitar, och kärna ur oliverna om du inte använder redan urkärnade
På vår senaste matbloggträff med brunchtema gjorde jag en stor ugnsfast form och gräddade i ugnen. Skölj bönorna ordentligt om du använder bönorpå burk
De flesta har väl numera hört talas om eller provat olika kakor och bröd bakade påbönor. Som den är eller kanske tillsammans med rårörda eller färska hallon
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färska bär, eller servera separat vid sidan om. Jag hade för den delen knappast hållit i en kamera tidigare heller
Dekorera med hackade nötter, eller som på bilden hela valnötter. ex fika eller kalas. De är superenkla att göra också, och det finns inte den minsta antydan till bönsmak
Det är gott med lite tomater till eller gör en sallad och servera till. Tid att sitta ute med ansiktet vänt mot den där stora gula grejen som står lägre och lägre på himlen men den finns ju kvar ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.