Äggmjölk – för stora och små. Äggmjölk är ju en suverän uppfinning. Mindre kolhydrater än mjölk och grädde, mättar bra och perfekt att ersätta välling med till de små
Äggmjölk kanske inte låter så spännande men det är mycket godare än vad det låter. Det är en varm (eller kall om man vill) dryck som ersätter vanlig mjök – godare och nyttigare som mättar rejält
Försler äta dom flesta mål utan mejeri, blir det mer och mer nu sen nån dag tillbaka. Smör har jag ibland än så länge, och kan slinka ner nån ostskiva men annars försöker jag iallafall
Efter att ha fått ett gäng frågor det senaste om hur man skall lägga upp en lågkolhydratkost enligt mitt tycke, kommer här några idéer i en serie inlägg
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Smält smöret. Vispa samman mjölk och ägg. Hacka chokladen. Rör ner äggmjölken och smält smör i mjölblandningen
Äggröra – så gör jag. Jag kom på att jag faktiskt inte har lagt upp någonstans hur jag gör äggröra. Det kändes ju lite fånigt i och med att jag äter det ofta
Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Spola av potatisskivorna med kallt vatten, torka av dem med hushållspapper och blanda dem i en skål med salt, peppar och den rivna muskotnöten
Är en kaffelängd med vallmo- och valnötsfyllning. Kalács är ett ungerskt sötebröd som traditionellt lagats till påsk och jul, en vetedeg som sötades, smaksattes och flätades, med tiden har degen berikats med smör, ägg och mjölk för att sedan fyllas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.