Blåbärspajmedkardemumma. Blåbärspaj är en sån sak. Jag kan känna mig lite sorgsen över att sommaren lider mot sitt slut och att det är en hel evighet till nästa, samtidigt som jag känner hur hösten lockar med mysigt titta-på-film-väder och mat som känns mer vällagad och som smakar av naturen
Lägg dem sedan i pajskalet och strö över smuldegen blandad medmandelflarn. Vi serverade den med vaniljglass som fick smälta på den varma pajen och det blev kalas
Blåbärspajmedkardemumma. Blåbärspaj är en sån sak. Jag kan känna mig lite sorgsen över att sommaren lider mot sitt slut och att det är en hel evighet till nästa, samtidigt som jag känner hur hösten lockar med mysigt titta-på-film-väder och mat som känns mer vällagad och som smakar av naturen
Servera med vaniljsås eller glass. En smulpaj som får lite av knäckkaraktär eftersom smör, grädde och sirap kokas upp före det man rör ner havregrynen och de andra torra ingrediensernatill form på 30x30 cm150 g smör1 dl vispgrädde½ dl sirap500 g rabarber, i bitar
Så jag valde en medmandel och kardemumma två goda smaker jag gillar mycket. Jag körde mitt i mixern men gör du det för hand så hacka mandeln först innan du tar i den
Rabarberkaka medmandel och kardemumma. Det är ju helt magiskt gott med rabarber och kardemumma. Fördela smeten i formen och toppa med rabarbern, som du antingen kan lägga i på längden, eller skära i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.