Mörkchokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Blåbärspajmed vit choklad. Blåbärspajmed familjen i kvällssolen… Härliga sommarkvällar. Jag slängde ner mina i en paj och jag toppade med vit choklad och en härligt, knaprig smuldeg med havre
Hacka chokladen och blanda ihop det med pajsmulorna. Servera med vaniljglass. 50 g mörkchoklad. Hacka samman alla ingredienser till smulpajen i en matberedare och lägg hälften av smulorna i en pajform
Nu lade jag dessutom till lite vit choklad i botten. Pajskal150 g smör2 dl vetemjöl1 dl havregryn1 dl strösocker1 tsk bakpulver1 krm salt50-75 g riven vit chokladFyllning500 g blåbär (jag använder oftast frysta)1/2-1 dl strösocker2 msk potatismjöl*Smält smöret och blanda i de torra ingredienserna (även chokladen). *Häll i en form och jämna till med en slickepott*Förgrädda 200 grader i ca 10 min*Blanda ihop fyllningen*Ta ut pajen och bred på fyllningen*Grädda ytterligare ca 15 min*Servera med glass 150 g smör. 50-75 g riven vit choklad
Men denna helg blev det ombytta roller och han bjöd på denna mörkachoklad cheesecaken med en liten touch av havssalt som bröt av de söta på ett underbart gott sätt
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörkchoklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i
Bakade idag dessa härligt chokladiga småkakor medmörk- och vitchoklad. Kakorna uppskattas av både stora och små och de blir extra fina när du doppar dem i smält vit choklad och dekorerar med strössel
Tillsätt smält choklad och vispa tills allt blandats väl, gör samma sak med kakao blandningen. Vispa i äggen (+ äggulan), mjölk, olja, och vatten i den stora skålen med alla torra ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.