Låt pajen svalna och servera den med grädde eller vaniljglass (ett måste. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till degen i en bunke, tryck sedan ut i en pajform
Denna ljuvligt krämigablåbärspaj kan man servera den ljummen eller kall, den är god vilket som. Det här är faktiskt den godaste blåbärspaj jag gjort vilket för oss är ganska komiskt eftersom den tillverkades lite sådär på en höft
Det är så gott medblåbärspaj och nu börjar vi ju komma in i blåbärssäsongen. Massvis med blåa bär som man kan gå och plocka en hel dag och sedan laga härlig sylt och saft, bullar, pajer och massvis med kakor
Arbeta ihop till en deg (använd gärna elvisp med vispar eller köksmaskin så går det snabbt). (Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.