Vill man kan man använda mandelmjöl och steva strö eller sukrin för en LCHF-variant. Häll ner havre, rismjöl och agave i bunken och nyp ihop till en smulig deg
3 dl glutenfri mjöl1 dl havregryn1 dl socker1 msk vaniljsocker100 gr mjölkfritt margarin - kallt och skuret i små kuber1 msk vatten för att binda ihopFyllning. Sätt in pajformen i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader. 3 dl glutenfri
Blanda allt väl, häll upp i smord form och ställ in i nedre delen av ugnen på 200grader i ca 10 min. Jag körde med enbart ekologiska råvaror men det är valfritt
Härligt med fikabröd som är fritt från glutenoch vitt socker. Jag såg att våra bananer började bli mogna och nästan övermogna så jag fixade till muffins igår till meditationsgruppen
Idag gjorde vi lite havrekex, vi gjorde dem sockerfria så att även lillasyster får smaka ochglutenfria så att kusinen kan smaka när hon kommer på besök om en vecka
Innan jag hann tänka klart fick jag ett mail där jag fick veta att en av tjejerna är vegetarian, en nötallergiker och två stycken äter inte laktos eller gluten
Blåbär är ett av mina favoritbär ochblåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
byt ut ½ dl mandel mot vetemjöl, men då blir det ju inte glutenfritt). Nu har jag bakat den ena sockerfriaoch mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Jag har inte jättemycket äpplen i år faktiskt, vet inte vad som hände men många av mina äpplen fick fula bruna fläckar och sedan har fåglarna kalasat på många utav dem
Det är framställt av en nordafrikansk, mycket näringsrik ochglutenfri ört, som traditionellt används i "pannkakorna" injera, och som hör till basmaten i Etiopien och Eritrea
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.