Bättre att börja med den mindre mängden och söta i efterhand i så fall. Här kommer ett busenkelt recept på blåbärsmousse som är så gott som tårtfyllning
Denna mousse får med all fördel förberedas dagen innan, om inte annat behöver den några timmar i kylen för att den verkligen ska sätta sig innan du bygger din tårta
Vi har fått lite pippi på mellanmål här hemma och den här blåbärsmoussen har blivit en favorit, här hemma går den rätt och slätt under namnet blåbärsfluff
Serveras med en liten chokladbit. Blötlägg gelatinbladen. Vispa samman grädden, vaniljsockret och florsockret så grädden tjocknar och får en mousse liknade konsistent
Häll smeten i en pappersklädd rund form med löstagbar kant. Botten. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop socker och smör, rör ner ett ägg i taget och häll i chokladen
Till botten blev det en vanlig sockerkaka från ”bibeln” Sju sorters kakor… och i lagren mellan tårtbottnarna blev det en frisk blåbärsmousse från höstens blåbärsskörd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.