Jättegott, saftigt och lättbakat är det, men behöver lång tid i ugnen. 3 dl rårismjöl3 dl bovetemjöl2 dl hirsflingor1 dl chiamjöl1 dl pumpafrön1 dl gojibär½ dl skalade hampafrön½ dl ljusa linfrön2 msk nyponmjöl1½ msk malda psylliumfrön2 tsk bikarbonat1 tsk salt½ dl avocadoolja1 dl mörk råsirap - kan bytas mot mörk agavesirap eller vanlig mörk sirap3 dl sojayoghurt naturell3 dl vattenBlanda alla torra ingredienser i en rymlig bunke
-) Ja, han har inte bara tagit över föräldraledigheten här hemma utan även brödbaket. -) Perfekt. -). 1-1½ tsk salt. Täck med plastfolie och låt stå varmt 8-10 timmar. Täck igen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek, tar ca 2-3 timmar. Efter 10 minuter så sänker man värmen till 200 grader och låter brödet stå ytterligare 35-40 min. 1-1½ tsk salt. 35-40 min T
blir ca 20 - 24 stycken. Sätt in den i mitten av ugnen och grädda i ca 15 - 20 minuter. Låt blandningen småkoka i ca 7 - 8 minuter (det ska bli lite grann som kolasmet). Ta ut kakan i ugnen och skär den direkt i 20 - 24 rutor (innan toscan hinner stelna). blir ca 20 - 24 stycken Kaksmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.