Blåbärskaka
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Blåbärsrutor
  • 125 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 ägg 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
  • Rör smör och socker tills det är vitt och poröst, tillsätt ägg och rör om.
  • Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten varvat med mjölken under omrörning.
  • Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, 25*30 cm Fyllning
  • 150 g kallt smör
  • 2 dl socker
  • 2½ dl havregryn
  • 5 dl blåbär (går bra med frysta)
  • Blanda smör, socker och havregryn i en matberedare och kör till en smulig deg.
  • Lägg bären i långpannan på äggsmeten och fördela havredegen över.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter Låt kakan svalna innan du skär den i bitar och serverar, gärna med lite glass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.