I varje fall inte om man väljer den traditionella sorten bakade med vetemjöl, smör och socker. Havre i sig är ok för dig som inte tål gluten, men när den skördas kommer det med mer eller mindre av andra sädesslag (som innehåller gluten) som spridit sig till havreåkern
Saffranspannkaka med russin (utan vetemjöl, socker ellermjölk)Bananpannkakor är en stor favorit hos mig - snabba att tillaga, bra näringsmässigt och fantastiskt goda att äta
Saffransmuffins - utan socker, vetemjöleller mjölk. Det är klart att vi måste ha ett gott och hälsosamt alternativ till lussebullar och annat "juligt" som innehåller saffran och russin
För de mesta innehåller det massvis med socker och andra mer eller mindre bra tillsatser. Jag älskar Flapjacks och faller för frestelsen ibland och köper mig en när energin dalar och/eller hungern gör sig påmind och jag är på språng
sötning (honung, kokossocker, stevia, sukrin eller liknande). Och givetvis går den att njuta av med bra ingredienser så att vi som väljer att (eller måste) äta en kost utan vetemjöl, socker och mjölk också kan få njuta
Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
Eller firade gjorde vi egentligen i helgen, men igår var själva födelsedagen. alternativt så väljer du att söta med annat sötningsmedel såsom honung, agavesirap eller annat du föredrar
Jag faktiskt också platsar det in till gofikat eller desserten om du frågar mig och Kalle (min man). Men eftersom jag inte heller vill behöva ha pålägg på dem, så måste de ändå ha en lagom söt och god smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.