Jag fortsätter mitt semesteruppdrag, att hitta bra recept som är glutenfria. Dottern har fått diagnosen IBS och ska därför undvika gluten och laktos ( och en hel del frukt och grönt) för att må bra
-) Det fanns en massa blåbär i frysen och jag fick genast idén att göra en blåbärs-kaka. Den är kompakt men väldigt saftig, har en friskhet från blåbären och lite tuggmotstånd från kokosflingorna
Smält smöret i kastrullen på svag värme. Häll i mjölken i det smälta smöret så det blir fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
Ja ni, det är inte alldeles lätt att få till riktigt fina, glutenfria lussekatter. Förra årets försök slutade i något som mest kunde rekommenderas till självförsvar
Att lyckas göra glutenfria pannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Jag skulle absolut inte ha något emot att äta denna tokgoda hallonkaka utan tillbehör heller. 100 g smör2 dl socker1 ägg2,5 dl mjöl1 tsk vaniljsocker0,5 tsk bakpulver125 g frysta hallon1 msk socker2 msk flagad mandelflorsockerSätt ugnen på 175C
Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.