1 mandelmassa,
grovt riven1. Rosta mandelspånen i medelvarm stekpanna tills de fått fin ljusbrun färg.2. Vispa grädden lätt och blanda med mandelmassan.3. Bottna 6 glas med hälften av blåbären. Varva sedan mandelgrädde, mandelspån och blåbär.4. Avsluta med mandelspån och eventuellt några fina bär.
Vispa resten av grädden tills den bildar toppar och rör ut med. 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl nutella 50 gram mörkchoklad friska syrliga bär Värm upp 1/2 dl vispgrädde och rör ut med nutellan på svag värme
Vispa grädden medelfast. Varva sedan kaka, persikor, jordgubbar, grädde och vaniljkräm … upprepa tills allt är slut… men avsluta med grädde och dekorera med frukt och bär
Häll smeten i en långform klädd med bakplåtspapper. Lägg blåbär på smeten. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen
1 Mogen banan5-6 Färska/Frysta Blåbär eller 2 msk Proviva blåbär1/2 Kiwi, skalad och skär i klyftor. 2 msk mjölk (ifall du använder proviva så kan du utesluta mjölken)1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i). 1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i)
Jag erbjöd mig att köpa med lite fika vilket fru A tyckte var en bra idé. Knaprig blåbär/hallonpaj. Väl hemma så började jag tänka att det är lättare att svänga ihop en paj med det jag har hemma än att ta bilen till Ica och halta in i affären
En sockerkaka smaksatt medblåbär. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Jag mixade de frysta blåbären och rörde ned detta i en tredjedel av smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.