några dillkvistar. Aioli. Tinabläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivoljai en ganska trång stekpanna och friteraringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägerntillsättolivoljandroppvis under kraftigvispningkonsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar. 1 dl olivolja. 2 vitlöksklyftor. 2 msk rödvinsvinäger. 2 dl olivolja
Jag tyckte det lät gott, så jag testade att marinera kanelkokta bläckfiskarmar. Mat för en solig dag Så fickvi då lite sol och värme efter några kyliga dagar
Frityrsmeten går att använda till grönsaker, fisk och räkor. Ingredienser. En perfekt tapas rätt som räcker till 6 - 8 personer om du har några fler tapasrätter. 800 g bläckfiskringar, tinade 1½ dl vetemjöl 1½ dl kall lättöl eller vatten ½ tsk salt 1 tsk. - Läs hela inlägget här 800 g bläckfiskringar
Stek undertidenbläckfiskarmarnairikligt med olja, salta och peppra. Bläckfisk behöver inte var segt som suddigummi, här är den långsamt tillagadi en god tomatsås och riktigt mör
Jag hämtar matinspirationlite varstans ifrån, men mycket från restaurangbesök, och denna rätt är nästan rätt och slätt ett plagiat på en rätt jag åt på Terroirsi oktober
Skala och pressa eller finhackavitlök, schalottenlök och chili samt ev. färsk rosmarin och timjan. Bryn bläckfiskeniolivoljai en stor stekpanna någon minut
Bläckfisk är fantastiskt gott och kan ätas på så många fler sätt än friteradiringar (även om det tillsammans med vitlöksstinkandeaioli är ett av mina starkaste festivalmatminnennågonsin)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.