tillsätt därefter tomatpuren och den skurna färska timjanen, verkar såsen allt för tjock kan du tillsättalite mera rödvin och när såsen är nästan klar monterar du i en matsked riktigt smör, det ger såsen den vackra glansen och lyfter på smaken
Häll några droppar olivolja i en tjockbottnad kastrull, tillsätt vitlöken och löken och låt den svättas en liten stund utan att bli allt för brynt, lägg i spenatbladen och sautera dem i några få minuter
Kött på mitt vanliga enkla sätt. I järngrytan, många timmar i ugnen 175º. Det är ett vinnande koncept. Just nu är jag inne i en period där jag gillar att experimentera med kryddningen av kött och den här dagen slängde jag i både av den egna krusbärsgelén och av körsbärssaften
Låt det svalna (t ex utbrett på ett smörpapper). Så här i äppeltider – 4-5 portioner. 4 dl rivet torrt mörkt bröd, t ex kavring, 1/2 dl socker, 2-3 dl äppelmos, 3 dl vispgrädde
Ibland gör jag en lite nyttigare variant – ibland går jag loss med vispgrädden. Allt beror på vilket humör jag är på och vad som finns i kyl och skafferi
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Häll lite av den varma äppelmassan i en skål och rör ut askorbinsyran i den. Här får du recept inte bara på klassiskt äppelmos utan även på äppelmos med mindre socker
Ta gärna lite sambal oelek eller chiliflingor för att få lite extra sting. Bred ett tunt lager dijonsenap på alla korvskivorna och lägg omlott i en gratängform
Koka äggen (de ska vara lite krämiga) och låt dem svalna. Jag har sett att många är inne på bloggen och söker efter recept på sill, så här kommer recepten på sill som jag gjorde i somras
Recept på goda blåbärsbars med citron kardemumma och lite vårspatt. Ska visa er bilderna senare men i kväll bara måste jag ge er receptet på dessa blåbärsbars som jag bakat för någon helg sedan, då vi hade kalas för H
Servera med ris (gärna fullkorn, lite nyttigare) och en god grönsallad. -) Kycklingrätt på mitt sätt. Klipp bacon och tillsätt i pannan tillsammans med Strimlad purjo/tomater och champinjoner
Degen ska arbetas så lite som möjligt för att behålla de fina jäsbubblorna, knåda inte. Häll ut den kladdiga degen på ett ordentligt mjölat bakbord och strö över mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.