Köpte ju en burk marshmallows fluff när jag gjorde mina Whoopie Pie förra veckan, tänkte att det består ju bara mesta av äggvita och socker, ja och även smakämnen och majsmjöl, så det blir ju billigare att göra själv, gott blev det och går fort och enkelt att göra själv
Klipp marshmallowsen i tredjedelar och ställ in i frysen medan du förbereder kakdegen. 10 marshmallows (i tredjedelar). 10 marshmallows (i tredjedelar)
Min har varit fylld av pulkaåkning, matlagning, fix och pyssel med familjen, jättehärligt. Igår var det ju lördagsgodisdags så därför tyckte jag att det passade utmärkt att göra lite egna marshmallows – det är ju så himla gott
Tag ut skålen och blanda runt i de smälta marsmallowsen och tillsätt de krossade och smulade Chocolate O’s, häll ut smeten i en avlång form klädd med bakpapper
Eftersom vår mellokväll med familjen Larsson gick om intet då äldste sonen spelade handboll i Vinslöv och de gick vidare och vidare i turnering så fick jag locka med lite fika på söndagen istället
Lättast går det att vispa i en degblandare med visp. Häll smeten i formen med hjälp av slickepotten. Pensla en form, ca 20x20 cm, och en slickepott med lite olja. Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre
Servera med vaniljsås. Före pajen blev det grillat med en massa gott. Grillad hjortfilé och grisfile med vitlökssmör och bea, ugnsrostad nypotatis, mozzarella- och tomatsallad, Zucchinisallad, grillad halloumi och en fetaostkräm
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Det finns av flera olika märken och kan köpas antingen på nätet eller i välsorterade hälsokostbutiker eller livsmedelsbutiker
Den är dock lite ovanlig då jag valt att toppa blåbären med ett karamelltäcke. Smuldegen har jag smaksatt med lite kanel som passar ihop med både blåbär och karamell
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.