Crème anglais. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blanda äggulor och strösocker i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken, koka sedan upp vaniljstång, grädde och mjölk och slå det över äggulorna, blanda väl och tillbaka i kastrullen
i senaps- och honungsdipp. Det gick snabbt och smidigt och blev faktiskt förbluffande gott. Smakar gott som alternativ till den ganska trista aladdinasken… Jaja, nyttigare i alla fall
Det snurrar en del grötrecept på lchf/paleo-bloggar nu och det vi har fastnat för är en gluten- och laktosfri kokosgröt med kanel som mättar hela förmiddagen
Godmorgon. Ni verkade uppskatta de busenkla krispiga marsgodisarna jag gjorde förra veckan. Jag har ju drivor av julgodis recept i min kategori GODIS och här lyfter jag fram ytterligare två enkla
Här får ni receptet på ett supergott och enkelt bröd. Låt den jäsa under jäsduk under natten eller i ungefär 6-9 timmar. Låt den jäsa i några minuter sedan delar du degen i 2-3 delar
flickr-photo { border. Mitt egenpåtagna uppdrag gick ut på att göra ett enkelt vardagsfrukostbröd som inte kräver jäsning eller annat pyssel på morgonen, utan som går att skjutsa in i ugnen bums när man klivit upp ur sängen (tidigare försök här och här)
Det här brödet är gott och enkelt att göra. 7-8 dl ljummet vatten, 37°. 4-5 del havremjöl (jag brukar göra min egen genom att mala havregryn i en matberedare). Lägg degen i en skål, täck skålen med plastpolje och låt jäsa i 30-45 min. 7-8 dl ljummet vatten. 4-5 del havremjöl. 30-45 min S
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.