Sätt ugnen på 225 grader. Hacka 5 cm purjolök fint, hacka fetaosten fint, klipp aprikoserna fint. Lägg i en skål och blanda väl, slå på grädden, blanda igen, krydda med svartpeppar
Visst låter det galet, blåbärssås till viltkött. Han berättade om alla möjliga goda grejer han brukade göra med köttet, däribland den här blåbärssåsen, som vi kände oss inspirerade att provlaga så fort som möjligt
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
Blåbärssåsen som hade fått äran att förgylla rådjurets ädla smaker hade jag börjat med relativt tidigt på dagen då detta i grund och botten är en rödvinssås och en sådan behöver enligt mig tid, tid och mer tid
Jag serverade med en blåbärssås. Blåbärssås. Jag gjorde pannacottan i ganska stora portioner (3 stycken) och det känns som en efterrätt som det räcker att man äter lite av, därför står det 4-6 portioner i receptet, lite beroende på hur stora glas/skålar man vill använda
Jag gillar husmanskost och jag gillar slow food – och väldigt ofta är dessa en och samma. Självklart var jag därför ivrig att testa den nya clowcookern från Crock-Pot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.