Deg110 g vetemjöl (ekologiskt) [1,8 dl] 69 g mandelmjöl (ekologiskt) [1,4 dl] 50 g smör (ekologiskt) 30 g florsocker (ekologiskt) [0,5 dl] 1,3 g salt [1 krm] 0,7 g bakpulver [0,7 krm] 25 g ägg (ekologiska) [0,25 dl, ca 0,5 st] 7 g standardmjölk (ekologisk) [1,5 tsk]
Kräm6,25 g gelatinblad [3,5] 150 g äggula (ekologiska) [1,5 dl] 62,5 g standardmjölk, eko [0,6 dl] 130 g honung (ekologisk och svensk) [1,1 dl] 2 citroner, finrivet skal (ekologisk) 22,5 g vaniljsocker (ekologiskt) [2,5 msk] 62,5 g citronsaft, färskpressad (ekologisk) [0,6 dl] 94 g normalsaltat smör (ekologiskt) 250 g vispgrädde (ekologisk) [2,5 dl]
Topping150 g blåbärssylt (valfritt) 250 g vispgrädde, lösvispad [2,5 dl] 250 g färska blåbär [3,5 dl]
En underbart god päronpaj med krispig toppen och underbar vaniljsmak. Det är gott att servera lite vispad grädde, vaniljsås eller varför inte en kula glass till
Strö över kanel och socker, avsluta med att ringla över sirap och lönnsirap. Rör ihop i alla ingredienser med en elvisp med degkrokar eller matberedare eller med händerna
Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Blanda bären med råsocker och eventuellt potatismjöl. Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med mjöl, vaniljsocker, bakpulver, citronskal, salt och strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.