Resultatet blev helt ok, men den gör sig nog ännu bättre tillsammans med svenska trädgårdsäpplen. Smörj en form och häll i blåbär så att det täcker hela formen ordentligt
Här om dagen så gjorde jag en super supermumsig blåbärspaj som jag hittadehär hos gottegrisen men jag har ändrat lite i receptet efter min smak, så testa denna pajför den blev jätte god och knaprigDetta behöver du
Fyll skalet med bärblandningen och strö över havretoppningen. Serverades med vaniljsås. Stackars oss. Vi hade lite lingon och blåbär som måste användas, så jag konsulterade genast Leila Linholms A Piece of Cake, där jag hittade följande recept som verkade lovande
Smält smör och blanda med vetemjöl, råsocker och havregryn. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och grädda tills den blir ljusbrun, mellan 10 - 20 minuter beroende på formens storlek
Eftersom det var nollgradigt i morse och jag skulle ha med mig blåbärspajrester till jobbet så tog jag bilen för att sen på lunchen åka hem med den och promenera tillbaka till jobbet
Smörj en pajform med smör. Sätt ugnen på 200°. Lägg hallonen i formen och strö över 3 msk socker. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn
Receptet har jag en gång i tiden fått av min vän Katrin och har sedan dess fått hänga med. Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och ägg med en slickepott
Laxen ugnsbakas med ett knaprigttäcke bestående av bland annat cashewnötter och sambal oelek. Servera på salladsbädd tillsammans med ris och blandade bönor
Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.