Jag har suktat efter blåbärspaj hela hösten. Nu kom jag mig äntligen för att köpa djupfrusta blåbär. Jag utgick från det här receptet till en ganska traditionell finländsk blåbärspaj
Servera gärna med lite extra majonäs i ett snapsglas bredvid, och ett torrt vitt vin i glaset. 250 gram Färsk grön sparris. 1 påse Blandsallad (gärna med lite krispig sallad)
Att ange ett exakt recept på köttbullar är ganska svårt, det blir aldrig exakt likadant varje gång. Men inte mammas som är de godaste jag vet, och inte heller mina egna som är de näst godaste
När fläskpannkakan ser ut som ett månlandskap och nästan slår i taket på ugnen är något fel. När fläskpannkakan ser ut som ett månlandskap och nästan slår i taket på ugnen är något fel
Blåbärär ett av mina favoritbär och blåbärspajär något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Paj är ju så gott. Här kommer ett recept på smulpaj där jag gjorde degen på mandelmjöl istället. Lägg bären i en liten ugnsfast form och strö lite sötströ över om du vill
Lägg blåbären i en pajform. Smula pajdegen över bären. Gott och bäst att servera till är en förpackning vispad vaniljvisp, men det går också bra med vaniljglass eller vaniljsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.