Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölk och smält margarin. Arbeta ihop degen väl. Vik upp en kant. Naturligtvis går det även bra att göra större kakor
Det hittarnihärIdag så provade jag något nytt, jag gjorde blåbärsbullar och de blev supergoda. Lade dock inte upp nåt recept igår för det finns redan på bloggen
I affären på hörnet hittadevifärdig bulldeg på rulle. Har aldrig provat tidigare, men för en femma (extraextrapris, som dottern uttryckte det) fanns liksomingen ursäkt att inte prova
De här bullarna kanske inte ser så imponerande ut. De blev väldigt goda så hem och baka med er. Gör en vetebrödsdeg (här användes receptet på baksidan av mjölpåsen)
Vanilj- och mandelfyllning45 g äggula [3 st] 65 g strösocker [0,75 dl] 25 g majsstärkelse [ca 3 msk] 1 vaniljstång 150 g mjölk [1,5 dl] 30 g smör 200 g mandelmassa 6 g majsstärkelse [2 tsk]. Topping100 g frysta blåbär 16 g majsstärkelse [ca 2 msk] 25 g strösocker [2 msk]. Tillpensling1 ägg, uppvispat pärlsocker
Ingredienser 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk 200 g (ca 2 dl) vatten, ca 30°C 300 g (ca 3 dl)) mjölk, ca 30°C 1100 g (ca 18 dl) vetemjöl 200 g (ca 2 dl) strösocker 150 g(ca 150 g) smör 250 g (ca 2,5 dl) kesella/kvarg 10 g (ca 1 ½ tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma Fyllning 300 g mandelmassa 150 g smör ca 1,5-2 dl blåbärssylt, rumsvarmt 20 g (ca 2 msk) vaniljsockerTopping 25 g smör, smält 2 dl strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.