Jag är så glad att jag inte surat det minsta över tidiga morgnar med regn och rusk. För er som är nyfikna och inte har hängt med på vad jag sysslar med om jag inte bakar eller lagar mat tänkte jag berätta lite kort
Strax utanför fönstret finns ett stort plommonträd som jag längtar efter att få plocka lite på, men jag får nog ge det några dagar till så att frukterna blir riktigt, riktigt mogna… Jag hoppas att årets skörd är god, jag har så många recept med härliga plommon som jag vill plöja igenom
Tryck ned två-tre bitar plommon i varje muffins och toppa sedan med havrecrumble. Blanda smör, havregryn, mjöl och socker till crumblen till en smulig massa
Allt tillsammans blir dessa äppelmuffins med havrecrumble. Kön var lång som attan, men personalen var flink och flitig och snart hade vi vår sej med skirat smör och pepparrot på bordet
Om ni en gång äter äppelpaj med lite flingsalt på toppen kommer ni aldrig att vilja vara utan det. Tärna smöret och nyp ihop det med mjöl och socker till en smuldeg
Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Låt svalna och servera tillsammans med vaniljsåsen
Inne hos Roy Fares blogg hittade jag det perfekta receptet, en paj helt i min smak, en mördegsbotten fylld med rabarber, mandelfyllning och havrecrumble Jkan liksom inte bli bättre
Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Låt svalna och servera tillsammans med vaniljsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.