Speciellt nu när det är så mycket att göra på jobbet och inför jul. Ikväll har jag bakat fjärde omgången lussekatter och chokladfudge med Dajm, ett väldigt gott julgodis som man gör så här
Men tänk på att kolasmeten blir riktigt varmt, så på med grytvantar och akta barnen. Detta är en rätt så liten sats med kolor, så om du vill ha till många personer dubbla gärna receptet
Smält ihop allt försiktigt på ganska svag värme och rör tills smeten är slät och tjock. Julgodistillverkning har varit i full gång både idag och tidigare dagar och en av årets nyheter är denna supergoda snickersfudge
Påskäggtill barnen ska fyllas, mat ska inhandlas, tvättid ska passas, en runda i träningsrummet är önskvärd och så ska jag försöka hinna lägga ut receptetpå supergott fröknäckebröd med lakrits som jag bakade i gårkväll
Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida. Lägg upp på fat. Sätt ugnen på 200 grader. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar. 2 msk hackad persilja till servering
Rör tills smeten tjocknar och blir grumligt vit. Om smeten stelnar och blir svår att jobba med kan man tillsätta lite vatten och värma över vattenbad för att få en rinnig smet igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.