Nu är det björnbärstider. Våra buskar är överfulla av svarta stora bär. Lycka. Ett enkelt sätt att ta hand om dem (förutom att bara äta upp dem rätt och slätt) är att göra sylt med hjälp av syltsocker
1 kg björnbär. 1800 gram syltsocker eller vanligt socker. 13 msk citronsaftRensa björnbär. Mosa ihop med socker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull
Egentligen borde man koka sylt oftare, fast det blir ju liksom aldrig av. Precis som den där skåpdörren i badrummet som släppt i ena gångjärnet eller lampan i källaren som slocknat
Vaknade upp i en solig söndag och tog mig ut på en promenad ner mot havet med Kerstin. Finns nog inget bättre sätt att börja dagen på och det finns all anledning att ta sig ut i sensommarmorgonen
Björnbären tycks växa som aldrig förr, inte för att de är så lätta att hitta men längs kustvägen en bra bit norr från Halmstad fanns hur många som helst
Älskar äggost och brukar normalt äta det två gånger om året, 1 gång i september när det är Lantbruksdagar på Liseberg och 1 gång till jul,om jag äter julbord på en restaurang och det finns där
Har ni någonsin hört talas om en Dutch Baby, eller en Dutch Pancake. Det är en motsvarighet till vår traditionella ugnspannkaka, och trots att namnet härleder till Holland, så är det oklart om receptet faktiskt kommer därifrån
BJÖRNBÄRSSYLT MED VANILJ OCH CITRON. Jaa, den här ledigheten har jag fått en hel del gjort vill jag lova… Idag känner jag mig sååå nöjd och belåten då jag har gjort både björnbärssylt, rabarber och vaniljsylt och lingonsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.