Häll ut massan på plåt med bakplåtspapper. smör. 1strösocker. 1ljus ekologisk sirap. 1salt. 1sötmandel1. Blanda smör, socker, sirap och salt i en tjockbottnad vid kastrull
Normalt så är den typen av desserter till största delen baserade på grädde, ägg, socker, gelatin och någon smaksättning av frukt eller bär, varför det kanske känns som snudd på en omöjlighet att få till om man inte kan ha med vare sig mjölk (grädde) eller ägg
Garnera med björnbär och citronmeliss. Servera med rullrån. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, 5 minuter. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i minst 2 timmar
Låt bären tina och mosa dem med en gaffel eller rotera till puré i en mixer. Smält gelatinet på svag värme i sin egen fuktighet och rör samman med bärmassan
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 2 dl Äpple (syrligt, tärnat) 45 g smör 3/4 dl Strösocker 1 st Ägg 3 msk Vispgrädde 2 3/4 dl Vetemjöl 3/4 tsk Bakpulver 3/4 tsk Vaniljsocker Mandelknäck 100 g smör 1 dl Ljus sirap 80 g Flagad mandel Till servering visopad grädde eller vaniljglass
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 2 dl Äpple (syrligt, tärnat) 45 g smör 3/4 dl Strösocker 1 st Ägg 3 msk Vispgrädde 2 3/4 dl Vetemjöl 3/4 tsk Bakpulver 3/4 tsk Vaniljsocker Mandelknäck 100 g smör 1 dl Ljus sirap 80 g Flagad mandel Till servering visopad grädde eller vaniljglass
Det fick bli en supermumsig chokladpannakotta medbjörnbärsmousse. Garnera med björnbär och mynta. Häll björnbärsmoussen över den stelnade pannacottan och låt sedan stå kallt i ytterligare 1 timme
Under marängtäcket döljer sig en saftig sockerkaka med en len björnbärsmousse. Björnbärsmousse. Jag gav min maräng en snygg bränna och garnerade med sötsyrliga hallon med passionsfrukt
Jag älskar tårtor, vilket kanske inte undgått någon… Men den här hallon-och björnbärsmoussen är så god att den snart kommer få briljera som egen dessert
Björnbärsmousse. Innan användning vispas den upp med elvisp. Vispa ihop alltsammans med florsockret. Vispa ägg och socker vitt, blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.