En härligt somrig och kladdig jordgubbskladdkaka med vit choklad och jordgubbar i smeten. Kladdkaka kan vara Sveriges favorit när det kommer till bakverk, först och främst är den riktigt god med den är även riktigt lätt att baka och samtidigt så finns det oändligt många sätt att variera den på
Björnbärskaka med havrecrunch. Hej på er. Hoppas att din söndag varit härlig. Jag har fått gjort en himla massa och sitter nu med lite tända ljus på bordet, dator i knät och lugn och ro omkring mig
Björnbärsskörden fortsätter och här är en jättegod björnbärskaka med mandelmassa. Ingredienser. 5 ägg2 dl råsocker150 g grovriven mandelmassa240 g(4 dl) vetemjöl3/4 tsk vaniljextrakt400 g björnbär(färska eller frysta)50 g smör1/2 dl råsockerSmörj och bröa en springform som är ca 23 cm i diameter
Servera björnbärskakan med lättvispad grädde, extra björnbär och gärna en kvist citronmeliss. När jag såg den här månadens utmaning hos Theresia på Söta Saker, "Reseminnen", var det första som dök upp i huvudet Rhodos, och första gången jag åt Baklava någon gång i början på 70-talet
Björnbärskaka. Det här är en variant på en kaka som mamma alltid gjorde när jag var liten, ni vet när andras mammor gjorde kärleksmums till utflykten gjorde mamma bärrutor - de var alltid mycket uppskattade
Foto. Nicklas Thegerström från boken Söta saker. Mina björnbärskakor bygger på ett av min mormors recept som jag hittat nedklottrat i hennes gamla köksbok
Nu har jag allt lyckats komma igång i köket lite igen. Härligt. Först ut blev denna goda kaka som det egentligen skulle vara blåbär i men jag tog björnbärsmarmelad och det blev kanongott
Björnbärskaka 50 g smör. Jag har snöat in lite grann på bärkakor den senaste tiden. De är så sjukt trevliga så här års tycker jag och så är det här receptet alldeles vansinnigt smidigt
Smörj en panna 20x30 cm (långpanna i nödfall), strö över lite mjöl. Skala och kärna ur äpplena och skär de i klyftor, pressa över citronsaften så de inte mörknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.