Biskvier i långpanna
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g mandelmassa
  • 11 dl strösocker
  • 13 äggvitor
  • 1125 g mjölkchoklad
  • 1400 g rumsvarmt smör
  • 12 1/4 dl florsocker
  • 13 msk kakao
  • 13 Dubbeldaim
  • 1200 g mörk chokladSätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) 27 med bakplåtspapper.
  • 1 Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet och bred ut den på plåten.
  • 1 Grädda botten i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  • 1 Gör smörkrämen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i mikron, låt svalna.
  • 1 Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa ner chokladen.
  • 1 Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade botten och ställ i kylskåpet.
  • 1 Hacka Daimen. Smält chokladen och bred den över smörkrämen. Toppa med Daim. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.