Biscotti med nötter, mörk choklad och andra roliga smaksättningar
Fun and delicious
Fun and delicious
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Biscotti med nötter, mörk choklad och andra roliga smaksättningar
  • ½ dl hasselnötter
  • ½ dl mandlar
  • 8 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl socker
  • 3 ägg ½ dl smör och rapsolja
  • 1 dl mjölk
  • ¼ tsk bittermandelolja
  • skalet från 1 apelsin 2 msk torkad lavendel
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • Sätt ugnen på 175 grader och rosta hasselnötterna tillsammans med mandlarna i mitten av ugnen i
  • 7-8 minuter Låt svalna och gnid av skalet från hasselnötterna
  • Grovhacka mandlar och hasselnötter
  • Höj ungsvärmen till 200 grader Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke
  • Rör ner smör och rapsolja, mjölk, ägg, hackad mörk choklad och bittermandelolja
  • Dela upp degen i två delar och blanda ner finrivet apelsinskal i ena halvan och torkad lavendel i den andra
  • För över degen på en plåt klädd i bakplåtspapper och dra ut till två längder
  • Baka i mitten av ugnen i 25 minuter Sänk värmen till 100 grader och ta ut plåten
  • Skär längderna i ca 2 cm breda bitar och för över på plåten igen med snittytan uppåt
  • Ställ tillbaka plåten i ugnen, låt ugnsluckan stå på glänt och torka Biscottin i 1 timme

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.