Egentligen tycker jag bäst om biscottimed mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citronoch vit choklad och det blev jättegott
Egentligen tycker jag bäst om biscottimed mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citronoch vit choklad och det blev jättegott
För att göra dagen ännu härligare tänkte jag idag bjuda på en helt fantastisk citronochvitchoklad brownie, den syrliga citronen ihop med den söta vitachokladen är oslagbar
Blanda de torra ingredienserna, rör ner ägg och yoghurt. Ta ut och skär i snittar 1–2 cm breda. Lägg med ena snittsidan uppåt och låt dem torka cirka 30 minuter i ugnen på 100 grader
Eftersom saffran är så dyrt i år blir det inga saffranskorpor för min del utan istället gjorde jag dessa biscottimed de syltade apelsin- ochcitronskalen jag gjorde förra veckan
Lägg ner smöret och chokladen ochcitronskalet. skal ifrån en citron. Receptet på den här fudgen hittade jag för många år sedan och den får återkomma varje år då den är helt fantastisk
Sen hade jag inte så mycket citron hemma som jag egentligen skulle ha behövt. Så istället för 1 msk rivet citronskal använde jag 1/2 msk rivet citronskal + 1 msk citronsaft (ungefär saften ifrån en halv citron). 1 msk rivet citronskal. 1/2 msk rivet citronskal. 1 msk citronsaft
Blanda kokosen med vaniljsocker och kanel. Här kommer ett förslag på vad man kan göra med dem. Ev kan du doppa klyftorna i lite citronblandat vatten, så behåller de färgen också, men låt då äpplena rinna av och torka till innan du förpackar i burkar eller plastpåsar
Blanda medcitronblandningen. Nagga botten med en gaffel. Finriv citron skalet och pressa ut saften. Det syrliga från citronen möter det söta från marängen i en perfekt liten mumsbit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.