Kakan passar både som efterrättochtill alldeles vanligt sommarfika. Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera. Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Här kommer mitt recept på denna rätt som alltså fungerar både som efterrätt, mellanmål och middag. Lät mig inspireras av Jenny häromdagen och testade att laga en kesokaka, som är som en blandning av ostkaka och pannkaka
Hallon, mango, apelsin ochbanan i lämpliga bitar, blandas i en ugnsform. Innehållet kan givetvis varieras men jag rekommenderar att ha både frukt och bär
Snabbdessert till vardags med bananoch choklad. Den här desserten är enkel och snabb att svänga ihop med banan eller annan frukt i bitar, hackad mandel och nötter och ringlad med den goda chokladsåsen (vegan, utan vitt socker) som jag lade upp recept på tidigare i veckan
Så jag passade på att köpa fina ullunderställ och ullsockor till barnen. Att vara bra klädd på vintern är verkligen otroligt viktigt och lager på lager med ett bra basunderställ håller en varm ordentligt
Men först tänkte jag påminna er gamla läsare och tipsa er nya läsare om detta vansinnigt goda vitlöksbrödet som kommer att göra succé imorgon och passar till nästan vilken måltid som helst
Vissa år slår det förstås fel och man får knappt ihop till en endaste äppelkaka, men väldigt ofta dignar alla våra olika äppelträd av frukt som dels förvandlas till must på Äppelfabriken på Ekerö, dels blir till mos, dricka, äppelkakor och allt möjligt annat
Mosa getosten och blanda med rosmarin, salt och peppar. TillEfterrätt. Som gott tillbehörtill detta är hemmagjorda klyftpotatishalvor, Risotto alt PommesFrites
Testa att servera sötpotatisen med banan, jordnötssmör och kakaonibs. Imorse var jag iväg på ett spinningpass och behövde därför ladda med en frukost rik på kolhydrater
Nåväl, vi kommer inte undan lite spökigheter och eftersom barnen åker och sover hos morfar ikväll gjorde vi en lite läskig tacoafton igår – perfekt ju – för då hinner vi tipsa er till ikväll
Stekta äpplen med bananoch kokos. Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
1Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt sjuda i ca 5 minuter. 1Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör om. 1Servera krämen med mjölk och jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.