11 näve
ost, rivenHacka gul lök fint. Värm olja i en kastrull, stek löken till den är blank. Skölj linserna i kallt vatten. Lägg över i kastrullen och slå på krossade tomater och vatten. Riv morötterna och lägg i. Tillsätt buljongtärning och tomatpuré. Låt koka under lock ca 10 min på medelsvag värme. Rör runt då och då. Sätt ugnen på 225 grader När såsen kokat klart, späd ev med mer vatten. Såsen ska vara lite tjock och inte rinnig. Pressa i vitlöksklyftorna. Smaka av med salt och peppar och andra kryddor efter din smak. Gör en ostsås genom att värma upp crème fraîche i en kastrull och blanda i den rivna osten. Låt såsen bli varm så att osten smälter, ska dock ej koka. Salta och peppra. Smöra en ugnsfast form och lägg i ett lager tomatsås i botten. Varva med lasagneplattor, tomatsås, ostsås till alla lasagneplattor är slut. Avsluta med ett lager ostsås och strö gärna lite ost överst. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Se till så att inte lasagnen blir bränd. Servera med en sallad.
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten
Jaha, ännu en vegetarisklasagne. 1-2 frp lasagneplattor. Kan det va intressant. Tänk att det kan det faktiskt för denna var – trots att ingredienserna inte är något utöver det vanliga – himla speciell och himla god
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Flera av er har önskat mer vegetarisk mat och jag älskar verkligen det vegetarisk alternativet
Varva tomatsås, lasagneplattor, cottage cheese och spenat i en ugnsform. 1200 g lasagneplattor, färska. 12 gula lökar 500 g morötter 1 förp tomater, krossade 1 grönsaksbuljongtärning salt & peppar 200 g lasagneplattor, färska 500 g cottage cheese 1,5% 150 g bladspenat 1 dl riven ost 32%Sätt ugnen på 225°
Varva fyllningen med lasagneplattor i en ugnsfast form. Lasagneplattor. Strö riven ost över lasagnen och ställ sedan in den i ugnen, 225 grader i 20 minuter
Inlägget Vegetarisklasagne med linser dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Då kom jag och tänka på min vegetariska bolognese med linser som alla i familjen älskar, recept på den hittar du HÄR
Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten och börja bygga upp lasagnen. Börja med sås och varva sedan med lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och keson, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och keson, lasagneplattor, sås och sist den rivna osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.