Middagen blev en köttfärsgratäng, gott och billigt, om ni har mycket månad kvar i slutet av lönen. Passa på nu när det är säsong för vitkål, och köttfärs är ju billigt ganska ofta
Ingredienser 2 kg nötkött , högrev eller bringa 2 st gul lök(ar) 2 st morot 1 smör , till stekning 0,5 msk mjöl 6 st lagerblad 10 st kryddpeppar , 15 st hela korn 5 st kryddnejlika(or) , hela 2 msk ansjovisspad 1 st salt 1 st svartpeppar Till servering 1 potatis(ar) , kokta 1 st rödbetor , inlagda Köp receptet
Här kommer köttfärsrätt nummer två, det blev kålpudding. Kålpudding. Värm upp vattnet och smält buljontärningen i vatten och häll över vätskan över kålpuddingen
Om kålpuddingen verkar bli torr kan man späda med lite vatten eller buljong. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.