1 Olja
att steka iTina broccolin om du använder fryst. Gör den picklade rödlöken: Skär rödlöken i tunna ringar. Koka upp vatten. ättika och råsocker. Häll i salt. Låt svalna. Lägg rödlöken i en glasburk. Slå över lagen. Skala och skär gul lök och potatis i grova bitar. Fräs i olja. Slå på vattnet och smula ned buljongen. Låt koka till mjuka. Använder du färsk broccoli så låter du det koka med i bitar (hela broccolin). Fryst kan du vänta med att lägga i till potatisen är mjuk. Mixa sedan till helt slät. Slå på grädde och låt koka upp igen. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med den picklade rödlöken
När lagen svalnat något häller man den i en glasburk och fyller på med tunt skivad rödlök. Pickladrödlök är ett mycket gott tillbehör till i princip vad som helst
Så gott och den blir mildare när den är picklad. 2 rödlökar, skiva tunt, gärna med mandolin 1½ dl vatten 1 dl strösocker ½ dl ättikssprit 12% 1. - Läs hela inlägget här 2 rödlökar
4 st rödlökar. Skala löken och skär den i tunna båtar. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Rör tills sockret har löst upp sig och låt sedan lagen svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.