På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Servera den möra högreven uppskivad med den mustiga såsen, palsternavkspurén och parmachipsen. Lägg ut parmaskinkorna på en plåt med bakplåtspapper, lägg sedan över ett bakplpåtspapper en och en tung ex
Salta och peppra köttet och bryn det i smör i en ugnssäker gryta tillsammans med fläsket. Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bli riktigt mör
1,6-2 kg högrev utan ben. 1,6-2 kg högrev utan ben salt svartpeppar. Värm ugnen till 125 grader. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform
Späd eventuellt med lite mer vatten. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Sedan fick köttet svalna lite innan jag gned in det med en rub, som bestod av mortlade ingredienser. För ett tag sedan testade jag för första gången grillad högrev
Krydda köttet runt om med salt och peppar. Blanda med persiljan och smöret. Krydda med salt och peppar. Skär köttet i skivor och servera med smöret och potatisen
Jag kallar det här för europeisk fusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanska högrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.