Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limenoch chilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Vispa samman alla ingredienser till marinaden och krydda med peppar. Nu när solen har tittat fram i påsk passar det bra med lite sommarmat med färskpotatis
Jag gjorde den populära kålsalladen med syrliga smaker från kiwi ochlime. Häll kålen i en bunke och krama den mjuk med fingrarna, då blir salladen saftigare
En härligt solgul sås med mild smak av saffran och en liten hint av apelsin. Julen närmar sig med stormsteg, vilket gör att jag vill frossa i julsmaker
Jag älskar pannacotta, och ville göra en lite nyttigare variant så jag gjorde den på kokosmjölk med en smak av limeoch vanilj, och så marinerade jag lite frukt i en marinad på kokossocker, vanilj och vatten som fått koka ihop
Äkta hälften envisas alltid med att köpa hem djupfrysta, wokade grönsaker men jag tycker det blir så mycket fräschare och godare att själv skala och skiva grönsakerna
Blanda de färdiga räkorna med resten av lime- och kryddblandningen i den andra skålen. Blanda kryddmix, juicen och skalet från limefrukterna, chilin och oljan i en stor skål
Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Jag är härmed vuxen. Vildsvinskött kommer vi att äta på på längden och tvären den närmsta tiden
Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Strimla vitkålen och dela champinjonerna. Rör samman sesamoljan, ostronsåsen, hoisinsåsen, sojan, vinägern och sockret
Till skyn vispas pannan ur med vatten och låt buljongtärningen smälta ned. Blanda samman ingredienserna till salsan i en skål och låt stå och dra till serveringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.