Bifftacos med grön salsa
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g ryggbiff, strimlad
  • 1 olja och smör, att steka i
  • 12 tsk chilipeppar
  • 11 tsk paprikapulver (gärna rökt)
  • 11,5 tsk spiskummin
  • 12 tsk torkad oregano
  • 10,5 tsk koriander
  • 10,5 salt
  • 10,5 tsk råsocker
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 13 gröna eller gula tomater
  • 11 kruka färsk koriander
  • 14 salladslökar
  • 12-3 gröna chilifrukter
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 lime, rivet zest och saft
  • 11 tsk strösocker
  • 1 salt
  • 12 avokado, i skivor
  • 11 huvud cosmopolitansallad, plockat
  • 12 dl crème fraiche
  • 1 ev tortillas eller hårda tacoskalBörja med salsan. Kärna ur chilin. Finhacka chili, tomater, salladslökar, korianderstjälkar och blad (spara några blad till garnering) och blanda. Tillsätt vitlök, limezest och strösocker. Smaka av med limesaft och salt. Ställ åt sidan för att dra åt sig av smakerna. Rubba köttet med kryddorna och stek i smör och olja, ca 1 minut per sida alternativt skär köttet i strimlor och stek hastigt i stekpannan tillsammans med alla kryddorna - välj den tekniken som passar er. Låt köttet vila i 5 minuter om ni steker skivorna hela. Skiva köttet tunt och servera i salladsblad (eller tortillabröd eller tacoskal) med salsan, avokado och crème fraiche.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.