Man kan ersätta kött med den, fritera den, marinera den, läga i den i grutor och mycket mer. Denna gången gjorde jag paneer, eller panir det verkar stavas lite olika
Mjölken spricker ganska omedelbart, rör om försiktigt. Se "Fyra marinader för Paneer" hur man mkt enkelt sätter piff på osten om man inte skall ha den i någon rätt direkt
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med ris eller pasta. 2 förp Apetina® Paneer. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 förp Apetina® Paneer 2 morötter, grovrivna 1 äpple, grovrivet 1 gul lök, hackad 2 msk tomatpuré 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 1 burk krossade tomater 1 tärning grönsaksbuljong 1 kruka färsk persilja, hackad salt och svartpepparTorka av osten ordentligt och pressa försiktigt ur lite vätska med hushållspapper
Den här mycket goda sidorätten brukar vi äta tillsammans med falsk sötpotatis i kokosmjölk (se här). Paneer, som ni fick recept på i ett tidigare inlägg, är en indisk ost som går att steka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.