Strimla kålen fint. 11 msk timjan. 11 msk ljus sirap. 12 dl vispgrädde. 1rårörda lingon. 1potatis. 11 st gul lök 500 g spetskål eller vitkål 3 msk smör 500 g lammfärs 1 st lagerblad 1 msk timjanfinhackad salt svartpeppar 1 msk ljus sirap 2 msk kalvfond 2 dl vispgräddeTillservering rårörda lingonpotatis nykokt snabbsyrade grönsakerSkala löken och finhacka. 7 Servera med kokt potatis, syrade grönsaker och rårörda lingon. 1Hetta upp hälften av smöret i en rejäl stekpanna och fräs färsen tills den är genomstekt. 1Tillsätt resten av smöret, lök och vitkål och fräs tills kålen och löken fått fin färg och mjuknat. 1Tillsätt lagerblad och timjan och krydda med lite salt och peppar. 1Ringla över sirap och stek ytterligare någon minut. 1Häll på kalvfond och grädde och puttra samman till en krämigkonsistens
Blanda alla ingrediensertill en smet och forma rejält tilltagnabiffar. Det är ju inte mycket som går upp emot en riktigt god brunsås eller en god hemmagjord biff
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.