Placera kantareller, potatis och lök på en tallrik. Fisk och svamp kan vara en gudomlig kombination. Nedan recept är hämtat från Gourmet och kocken Klas Lindberg
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Vill man laga en god, klassisk och lyxig kötträtt snabbt så satsa på en Biff Stroganoff. Jag har aldrig ätit den på plats i Ryssland men jag har varit en del i Polen och där snappat upp att man serverar bakad potatis med smetana och honung och det passar perfekt till denna rätt
Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt. På väg från jaktpasset blir det ibland också en hel del fjällkantareller som plockas
Servera till ett gott potatismos och de andra tillbehören. Pssst lingon-rödlökschutneyn är MITT alldeles egna hoppkok och det hittar ni i inlägget före detta…
Smörstekt lök, kantarelleroch syltlök. Börja med att blanda, trattkantareller, vitlöksklyftor, röd. Men jag fuskar lite för att spara pengar och har Ferrandiere
Det finns mycket goda recept med kantareller här i arkivet som man kan laga (nypotatissallad med kantarelleroch bacon, kantarellsås till kött, pasta i olika varianter, små pajer, till pocherat ägg, på Västerbottenspaj och som toast) men jag vill även tipsa om detta sprillans nya recept på kantarellpizza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.