BiffRydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula och oftast någon sorts senapsgrädde eller -kräm
Servera direkt med äggula. Först då rör du om hastigt. BiffRydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är mjuk. Servera med dijonsenap och sallad och äggulorna i sitt skal i en äggkopp
Vispa smetanan/grädden fast och blanda med dijonsenap, socker samt pepparrot. Servera köttet genast med den steka potatisen, löken, senapskrämen samt äggula
Glöm för all del inte senapscremen - den ger verkligen en extra dimension till rätten. BiffRydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfilé och det är ju bara hur gott som helst
4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
BiffRydberg är det bara om man serverar allting separat tillsammans med äggulor och senapsgrädde. Börja medsenapsgrädden, vispa grädden fluffig och blanda med senapen
andra rätter som biffmed bea kommer liksom alltid först. Ibland händer det att jag köper oxfilé till en steak sandwich eller pizza med oxfilé och bea och får en bit kött över
Lakanet klibbade fast vid min lekamen vid varje sårbar vändning, knirret från sängens stomme påminde om att denna behövde skruvas åt och visst satt det ett litet barn utanför sovrumsdörren som minsann berättade hela sommarens eskapader i en enda lång berättelse utan sikte på något som helst slut medan sambon snällt lyssnade och ställde relevanta frågor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.